Ik was er afgelopen juni met mijn zus en vond het een superleuke combinatie van zowel Hong Kong als Japan. Heerlijke foodiecultuur op straat, prachtige natuur meteen buiten de stad Taipeh, overal schoon en netjes en een geweldig trein-en busnetwerk. Tel hierbij de supervriendelijke bevolking op en je bent verkocht.

Taiwan is ongeveer zo groot als Nederland en je kunt er met gemak 2 weken rondreizen. Alleen al in Taipeh is zoveel te zien en te eten! Je kunt Taipeh ook aandoen als stopover om dan na paar dagen door te vliegen naar bijvoorbeeld Australië en of Nieuw Zeeland.

In Taipeh zelf kan je diverse tempels bekijken, je verwonderen in de 101 Tower, waar ze onderin de toren de heerlijke dimsums verkopen!! Je moet wel wat geduld hebben, je kunt er niet reserveren, maar ernaast zit Starbucks waar je onder genot van een lekkere ijskoffie kunt wachten, totdat je nummertje wordt omgeroepen. Dan kan je je eindelijk tegoed doen aan de meest geweldige dimsums die je ooit geproefd hebt. Per dag worden er circa 1000 dimsums gemaakt. Afrekenen doe je met je creditcard.

Over eetcultuur gesproken; ga met een foodietour mee en laat je meevoeren langs fantastische nachtmarkten met eten zover het oog reikt. Onze gids liet ons van alles proeven, bijvoorbeeld stukjes gekookte varkenspens (smaakte niet echt bijzonder) en op houtskool gebakken stelen van een paddenstoelensoort, heerlijke snack!

Als je buiten Taipeh wat wilt zien, dan kan je in het gigantische treinstation, behalve heerlijk eten-;) ook treinkaartjes kopen naar diverse bestemmingen in het land. Wij zijn onder andere naar de Taroko gorge aan de oostkust geweest, een grote kloof met steile bergwanden. Dit kan ook in vorm van excursie, daar je in de kloof alleen met een bus of auto kan rijden.

Sun Moon lake in het midden van het land is een andere populaire bestemming. Prachtig meer waar je gedeeltelijk langs kunt fietsen. Overal fietsen te huur, in hoogseizoen wel in file fietsen….Vanuit Taipeh gaan er diverse treinen naartoe, onze trein deed er slechts 1 uur over. Daarna nog circa 1 uur met de bus door prachtige natuur.

Na 5 dagen kwam ons Taiwan avontuur tot een einde, maar niet voordat we onze moeie voetjes nog heerlijk hebben laten masseren in één van de vele massagetentjes in Taipeh.

Wil je meer weten; neem dan contact op met Sandra`s Mobiele Reisadvies

www.bloksan.nl

Laat anderen weten van Bloksan: