Rondreis Australie Darwin-Perth 3 weken, juli 2015

“’No Worries”, is de uitspraak, die je overal waar je komt te horen krijgt……een goed begin!

 

Begonnen in Kakadu National Park, gelegen in The Northern Territories, hebben wij anderhalve week rondgetrokken met de auto en overnacht in diverse hotels.

Darwin, een nieuwe moderne stad, uitgestrekt, leuke restaurants en een goede uitvalsbasis om verschillende bezienswaardigheden op te zoeken. Aidelaide river met de Crocodile Jumping of de Berry Waterfalls!

Vervolgens naar Kakadu park, prachtige wetlands, waar je mooie boottrips kunt maken. Veel vogels te zien en de zoutwater krokedil proberen te spotten!

Fenomenale uitzichten vanaf Ubirrock over het uitgestrekte Arnhemland……en aboriginal cultuur!

De volgende 400 kilometer naar de kloof van Katherine waar je ook een stuk met kano doorheen kunt varen, heel leuk om te doen!

Onderweg van Kakadu naar Katherine diverse watervallen te bezoeken, waar je dan ook nog eens heerlijk kunt zwemmen in kristalhelder water.

Vanuit Darwin naar Perth (zuidwest) gevlogen voor het tweede deel van onze reis;

Perth is een hele relaxte stad met een prachtig park en veel leuke restaurants en vanuit hier in 15 minuten met de bus naar een van de vele stranden. Ook Fremantle is een aanrader!

Juli is het winter in dit deel van Australie, wij hebben slechts 2 dagen regen gehad……en dat waren dan ook nog 2 reisdagen in de auto, verder prima weer gehad.

Van Perth via Geraldton naar Monkey Mia, de plek om dolfijnen te spotten en die hebben we gezien!! Hier komen de dolfijnen al 40 jaar lang aan het strand, je kan ze bijna aanraken. Ze krijgen iedere dag een beetje vis om ze niet te afhankelijk te maken van de mens.

Van Monkey Mia naar Kalbarripark in 4 uur via het witte Shellbeach, wat alleen maar uit hele kleine schelpjes bestaat.

Kalbarri park is bekend om z`n prachtige kloven en kliffen waar wij dan ook supergave wandelingen hebben gemaakt Hier kangoeroes en zelfs walvissen gespot!

Op naar Cervantes voor een bezoek aan Pinnacles Desert, een gigantisch gebied met geel zand waar je rechtopstaande stenen vindt in allerlei formaten. Een heel bizar landschap! Er is een speciaal pad voor auto`s , slalommend om de stenen, een korte wandeling is ook mogelijk.

Bijna aan het einde van deze geweldige rondreis, via Yanchep Park waar de Koala`s in de bomen zitten, naar de badplaats Scarborough vlakbij Perth!

4000 kilometer links gereden door dit enorme land!! Het was geweldig!!

 

Laat anderen weten van Bloksan: