Badderen in Japan

Als je eenmaal in Japan bent dan “moet” je een keer in een onsen (heetwaterbron of heetwaterbad) hebben gezeten.

Japanese public bath

Omdat Japan op vulkanische grond ligt, vind je veel natuurlijke heetwaterbaden, waar vaak hotels omheen gebouwd zijn. De een wat idyllischer gelegen dan de ander. De meeste grote hotels hebben eigen warmwaterbaden.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Binnen in de onsen, ontdoe je je van je yukata (badjas), legt deze in daarvoor bestemde mandjes en loop je naar was -en douchegedeelte, waar iedereen zich driftig aan het wassen is. Je ziet één grote ruimte met  douches, shampoo en badflessen en lage krukjes waarop je kunt zitten en je goed kunt wassen. Het is een heel ritueel.

In het hotel waar zich een onsen bevindt, vind je in de kast van je kamer je yukata en slippers, speciaal geschikt om in deze outfit naar het badgedeelte te lopen. Het is overigens wel de bedoeling dat je je uitkleedt en dan pas de yukata aandoet. Eenmaal aangekomen in de onsen , zie je dat de mannen en vrouwen gescheiden gaan badderen. Er hangt een doek voor de ingang met daarop een blauwe of roze afbeelding.

Pas als je helemaal schoon bent, begeef je je in het hete water, stap voor stap. Je lichaam moet echt even wennen aan de hitte…..

Ben je uitgebadderd, dan spoel je jezelf weer helemaal schoon, doe je yukata weer aan en ga terug naar je hotelkamer. Super ervaring!!

Laat anderen weten van Bloksan: