BEIJING_4 BEIJING_5

Deze bijzondere stad hebben wij vanuit Tokyo bezocht, maar als onderdeel van een rondreis echt een must!!
Vanaf vliegveld met taxi als verkeer meezit, duurt het slechts 20 minuten om in centrum te komen, maar in de spits kan het wel 1 uur duren om de stad in te komen.
Wat opvalt zijn de immens brede wegen en pleinen, veel fietsers, de erfenis van het Communisme, maar ook smog. Het plein van de Hemelse vrede is enorm groot en sluit aan op de Verboden Stad met de bekende foto van Mao Zedong op de voorzijde.  Als je de stad binnen gaat, wordt je belaagd door Chinezen die allen je gids willen zijn. En onze dochter Emma, toen 5 jaar oud, krijgt alle aandacht, iedereen wil met haar op de foto! Wie is hier nu de attractie? Maar wat een gigantisch paleizencompex krijgen we te zien, fascinerend! In de buurt ligt ook het bekende Tiantan park met de tempel van de Hemel en Goede oogst.

En een bezoek aan deze stad is niet compleet, zonder de Chinese muur bezocht te hebben! Vanuit centrum gaan we met taxi in circa 1 uur naar de plaats Mutianyu waar de muur mooi gerestaureerd is en waar je met kabelbaan naar boven kan en dan sta je op de muur! Gelegen in een prachtig bergachtig gebied rijst ineens een enorme sliert muur voor je uit onderbroken door wachttorens met op de achtergrond een prachtige blauwe lucht, het is net een decor! Deze bijzondere stad hebben wij vanuit Tokyo bezocht, maar als onderdeel van een rondreis echt een must!!

Vanaf vliegveld met taxi als verkeer meezit, duurt het slechts 20 minuten om in centrum te komen, maar in de spits kan het wel 1 uur duren om de stad in te komen.
Wat opvalt zijn de immens brede wegen en pleinen, veel fietsers, de erfenis van het Communisme, maar ook smog.

Het plein van de Hemelse vrede is enorm groot en sluit aan op de Verboden Stad met de bekende foto van Mao Zedong op de voorzijde.  Als je de stad binnen gaat, wordt je belaagd door Chinezen die allen je gids willen zijn. En onze dochter Emma, toen 5 jaar oud, krijgt alle aandacht, iedereen wil met haar op de foto! Wie is hier nu de attractie? Maar wat een gigantisch paleizencompex krijgen we te zien, fascinerend! In de buurt ligt ook het bekende Tiantan park met de tempel van de Hemel en Goede oogst.

En een bezoek aan deze stad is niet compleet, zonder de Chinese muur bezocht te hebben! Vanuit centrum gaan we met taxi in circa 1 uur naar de plaats Mutianyu waar de muur mooi gerestaureerd is en waar je met kabelbaan naar boven kan en dan sta je op de muur! Gelegen in een prachtig bergachtig gebied rijst ineens een enorme sliert muur voor je uit onderbroken door wachttorens met op de achtergrond een prachtige blauwe lucht, het is net een decor!

 

 

Laat anderen weten van Bloksan: