Nieuw Zeelan NZ_2 NZ_3 NZ_4 NZ_5 NZ_6 NZ_7 NZ_8 NZ_9 NZ_10

Waar in de wereld vind je zoveel verschillende soorten landschappen in 1 land, in Nieuw Zeeland!
Gletsjers, fjorden, bergen, walvisspotten  en uitgestrekte vergezichten, allemaal even mooi.

Maart 2008 hebben we vanuit onze toenmalige woonplaats Tokyo, Nieuw Zeeland, het zuidereiland
mogen bezoeken!! Echt Fantastisch!! De overweldigende natuur die pakt je en is overal om je heen!

Onze route:
Begonnen in Christchurch, Europees aandoend en overzichtelijk, vanuit dit stadje kun je met locale bus naar kabelbaan iets buiten de stad om aan te komen op Canterbury Plains  voor een mooie kraterwandeling. Van Christchurch  naar Mount Cook (ca. 7 uur rijden) via het prachtige blauwe meer Lake Tekapo! In Mount Cook kan je prachtige wandelingen maken waarvan en naar een gletsjermeer.
Vervolgens naar Queenstown via een oneindig mooi weids landschap, het is net alsof er een laken van mos over de heuvels ligt…. Queenstown is de “stad” van de backpackers,  hier moet je zijn voor sportieve activiteiten, maar ook heerlijk relaxed. Ook vanaf hier kunt u met kabelbaan naar een  uitzichtspunt  met een adembenemend vergezicht op lake Wakatipu (wel 84 km lang).

Dan van Queenstown naar Te Anau via een wederom prachtige route, middelgebergte en overal leuke stop plekken om een korte wandeling te maken.(circa 4 uur rijden)
Te Anau staat bekend om z`n Glowwormgrotten, om er te komen eerst een half uur met de boot en vervolgens in kleine groepjes door nauwe gangetjes de grot in waar het pikdonker is……totdat je naar het plafond kijkt en daar echt honderden blauwwitte lichtjes (=wormen) ziet, zo bijzonder!!
Van Te Anau  naar het fjordengebied Milford Sound,  met de auto 3 uur, maar wat geeft het, het is zo mooi hier!! Hier 2 uur gevaren door dit prachtige fjord  met aan weerskanten watervallen en majestueuze bergen! Zelfs dolfijnen gespot!

Van Te Anau naar Wanaka, 5 uur rijden naar deze mooie plaats, gelegen aan een mooi blauw meer.
Vanaf Wanaka richting Fox Glacier aan de westkust, een route met veel bochten, adembenemende uitzichten, prachtige valleien, meren en bergen, 7 uur rijden.
Hier hebben we een helicoptervlucht gemaakt om op de gletsjer te kunnen komen, echt te gek!!Verder is het een waanzinnige aanrader om naar Lake Matheson te rijden en hier heel vroeg in de ochtend te genieten van dit spiegelmeer!

Van Fox Glacier via de kust en de Franz Jozef gletsjer naar Arthur`s pass  met zijn vele bochten, is circa  8 uur …. nog maar 3 uur rijden van Christchurch verwijderd.
Omgeving van Arthur`s pass leent zicht voor mooie wandelingen. Het laatste stuk naar Christchurch is vlak en recht.

 

Laat anderen weten van Bloksan: