Sicilie_2 Sicilie_1 Sicilie_4 Sicilie_6 Sicilie_5 Sicilie_7 Sicilie_3

Op dit prachtige eiland, waar je de limoengeur overal ruikt, hebben we een flydrive over het eiland gemaakt en zo`n 1700 kilometer gereden in 2 weken.

Beginnend in Catania, maar dag erna meteen doorgereden naar Giarre voor uitstapje naar de vulkaan de Etna! Supergaaf!!

Vervolgens via Catania, Piazza Armerina (binnenland, prachtige mozaieken) in 1 dag naar de authentieke badplaats Cefalu gereden.

Hier komt alles samen wat Italie zo uniek maakt, schilderachtige straatjes (je blijft fotograferen) en prachtige pleinen, super weer en fantastisch eten en niet te vergeten de lekkere koffie en top ijs! En dan ook nog eens een heerlijk zandstrand met gezellige strandtenten…….hier bleven we gelukkig een aantal dagen!Leuk om vanaf hier naar de Aeolische eilanden te varen.
Daarna naar de hoofdstad Palermo (met trein 1 uur) heel mooi, maar erg druk.
Eeuwenoude cultuur snuiven in Segesta (gelegen in West-Sicilie), oude Griekse tempels, waanzinnig gelegen! Via de zuidkust weer terug via nog een oude opgraving, Selinunte, Scaccia voor de heerlijkste vis, Agrigento voor nog meer oudheid.
Vanuit Agrigento via de kust naar Ragusa, wederom een prachtig bergstadje om uiteindelijk aan te komen in het mooie Syracuse. Wat een leuke stad, heerlijke terrassen en prachtige zonsondergangen.
Van Syracuse (oostkust) in 1 dag weer terug via Catania naar Taormina, schitterend gelegen op een berg, zo sfeervol!!! Om er te komen kan je met een kabelbaan of te voet naar boven, de kiezelstranden liggen ver beneden aan de voet van de berg.

Laat anderen weten van Bloksan: