7 juni 2016

Stel je je de volgende situatie eens voor. Je komt op een vrijdagavond na een hectische week op een idyllische plek, mooi tussen weilanden gelegen. Je komt in een tuin waar uit een afgebroken boom een lange tafel is gemaakt. Je komt binnen en je voelt je meteen welkom. 2 Stralende vrouwen die je verwelkomen, de ene vrouw maakt een buiging en zegt wat Japans tegen je, wat je natuurlijk niet verstaat en de ander staat je met een glimlach op te wachten. De tafel is mooi gedekt en je ziet al wat vriendinnen aan de tafel zitten.

Lieve Sandra, afgelopen vrijdag werd ik heel blij verrast door je Japan workshop.

Als deurprijs gegeven door Vincent, waarvoor nogmaals hartelijk dank.

Wat weet jij ontzettend veel over Japan en wat weet je dat goed en leuk over te brengen. Niet alleen in mooie woorden en aansprekende beelden maar ook afgewisseld met lekker en gezond Japans eten. We weten nu precies waarom Japanners zo vitaal en gezond oud worden en we hebben geleerd om een echte sushi met heerlijke bruine ronde rijst te bereiden.

Ik vind het ook knap van je dat je je als westerling in Japan zo goed hebt aangepast, je hebt de taal geleerd, bent lekker actief op stap gegaan ondanks dat je soms geen idee had hoe je je huis weer terug kon vinden en je hebt je veel over Japan eigen gemaakt wat je nu heel goed aan andere mensen weet over te brengen.

Je geeft deze workshop samen met Marina Numan van Werelddieet op een mooie locatie in Bergen en ik kan iedereen jullie workshop van harte aanbevelen.

Je workshop nodigt uit om dit mooie eiland te gaan bezoeken en als ik voldoende gespaard heb, zal ik dit zeker doen en dan hoop ik natuurlijk dat je dat voor mij wilt organiseren.

Dank je nogmaals voor de heerlijke avond.

Monique Schaafsma

 

!sushi resultaat japan workshopfoto Japan workshopworkshop japan lampionworkshop Japan

 

 

Laat anderen weten van Bloksan: